TTP Logo
EN
Οι ιστορίες τους / Παρασκευή, Κως
Map of Κως

Πέρα από γεωγραφικά σύνορα

Παρασκευή από Κως
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ- 2ο ΓΕΛ ΚΩΣ
16 Ιουλίου, 2023

Η Παρασκευή, μαθήτρια στο νησί της Κω, ζει χαρούμενη μια καθημερινότητα γεμάτη από φίλους, την οικογένειά της και τα βιβλία της. Μεγάλη της αγάπη είναι η λογοτεχνία και όταν δεν μελετά για το σχολείο, βυθίζεται σε σελίδες με ιστορίες και αφηγήσεις.

“Η συμμετοχή στο πρόγραμμα The Tipping Point ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία” μοιράστηκε μαζί μας η Παρασκευή, ενώ εξηγεί ότι την είχε εντυπωσιάσει η ύπαρξη ενός προγράμματος που βοηθά νέους και νέες να επικοινωνήσουν με ειδικούς και επαγγελματίες διαφόρων κλάδων. Ξεχωρίζει τη δυνατότητα που προσφέρεται ως προς την επιλογή επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Η πρώτη συνεδρία στην οποία έλαβε μέρος η Παρασκευή σχετιζόταν με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, ενώ ξεχώρισε μία συνεδρία για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος. Μέσα από την αλληλεπίδρασή της με τους μέντορες και μαθαίνοντας για τα διαφορετικά επαγγέλματα η Παρασκευή σημειώνει πως “το βιογραφικό σημείωμα ως θέμα αφορά τον οποιονδήποτε εργαζόμενο ανεξαρτήτως του κλάδου που ανήκει, έτσι ήταν χρήσιμο και ενδιαφέρον για όλους.” Παράλληλα, ξεχωρίζει τον ρόλο των μεντόρων στην εξέλιξη του προγράμματος, “Ολοι οι μέντορες ήταν εξαιρετικοί, ιδιαίτερα δοτικοί και επικοινωνιακοί”.

Η Παρασκευή μας μίλησε ακόμα για τη ζωή της ως νεαρή μαθήτρια σε ένα μικρό νησί του Αιγαίου, “Σε ένα σχετικά μικρό νησί όπως η Κως, οι δυνατότητες για δράσεις οποιουδήποτε χαρακτήρα είναι σχετικά περιορισμένες”. Γι’ αυτόν τον λόγο το πρόγραμμα The Tipping Point έχει ιδιαίτερη αξία για εκείνη και τους συμμαθητές της, οι οποίοι βρίσκουν μέσω αυτού την ευκαιρία να δουν πέρα από τα γεωγραφικά όρια του τόπου τους και να εξερευνήσουν δυνατότητες και προοπτικές, μέσα από τα μάτια και την εμπειρία ανθρώπων καταξιωμένων στον χώρο δραστηριοποίησής τους. “Με τη συμμετοχή μας στο The Tipping Point Program μας δίνεται η δυνατότητα να γνωρίσουμε καινούργιους ανθρώπους με διαφορετικές γνώσεις και εμπειρίες που μπορούν να μας τις μεταλαμπαδεύσουν!” εξηγεί η Παρασκευή.

Η ίδια ονειρεύεται να μπει στο Πανεπιστήμιο και να ασχοληθεί στον τομέα της Υγείας. Μέσω των συνεδριών που παρακολούθησε μπόρεσε να γνωρίσει περισσότερα για τον κλάδο αυτό, να προετοιμαστεί και να προσεγγίσει τους στόχους της με μεγαλύτερη σιγουριά.


;

Για το TTP

Το The Tipping Point (TTP) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους/τις νέους/ες σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές τους αποφάσεις, προετοιμάζοντάς τους για την είσοδό τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας, και καθιστώντας τη μάθηση πιο βιωματική, ενδιαφέρουσα και συνδεδεμένη με την πραγματική ζωή.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, καθορίζουν την ατζέντα των συναντήσεών τους με επαγγελματίες ανά τον κόσμο, οι οποίοι αλληλεπιδρούν μαζί τους μέσω live ομαδικών συνεδριών ή/και ασύγχρονων βίντεο-απαντήσεων.

Μέσα από ένα ασφαλές και δομημένο ψηφιακό περιβάλλον, μαθητές/τριες σε νησιά, σε απομακρυσμένα περιφερειακά χωριά, σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές ή σε μεγάλες πόλεις, διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επιλογές τους, λαμβάνουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από επαγγελματίες από όλο τον κόσμο - από γιατρούς και αγρότες σε ένα κοντινό χωριό μέχρι και έναν μηχανικό της NASA από τη Φλόριντα - τους οποίους διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να συναντήσουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ TTP
The Tipping Point Logo
The Hellenic Initiative Australia Logo

Για το THI Australia

Το The Hellenic Initiative Australia (THI Australia), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο. Αποστολή του είναι να φέρει σε επαφή Αυστραλούς και φιλέλληνες συμβάλλοντας στην ανάκαμψη και την αναζωογόνηση της Ελλάδας.

Το THI Australia, συνεργαζόμενο με καινοτόμες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ελλάδα, στοχεύει στην υλοποίηση προγραμμάτων που προσφέρουν άμεση ανακούφιση, προωθούν κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και δημιουργούν διαρκή θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Από το 2015, το THI Australia έχει αφιερώσει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα έργα και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, συνεργαζόμενο με έντεκα ΜΚΟ που εμπνέουν με το έργο τους.

Οι προσπάθειες αυτές επικεντρώνονται κυρίως σε τέσσερις βασικούς άξονες: Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και επαγγελματικός προσανατολισμός. Το THI Australia ξεκίνησε τη συνεργασία του με το The Tipping Point το 2019, η οποία αρχικά αφορούσε τρία πιλοτικά σχολεία.

Με την πάροδο των ετών, ο αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων διευρύνθηκε, καθώς αναπτύχθηκαν ειδικά σχεδιασμένες προσεγγίσεις για ελληνικούς Συλλόγους της Αυστραλίας και για ιδιώτες, επιτρέποντάς τους να υποστηρίξουν σχολεία σε περιοχές της Ελλάδας, όπως το Καστελλόριζο, η Κρήτη, η Καλαμάτα και η Κως.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ THI AUSTRALIA
TTP Logo
Αλλάζουμε βιωματικά έναν μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, μια κοινωνία σε κάθε άκρη της Ελλάδας.
SOCIAL MEDIA