TTP Logo
EN
Οι ιστορίες τους / Μιχάλης, Κως
Map of Κως

Χαράζοντας πορεία

Μιχάλης από Κως
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ- 2ο ΓΕΛ ΚΩΣ
16 Ιουλίου, 2023

Ο Μιχάλης, νεαρός κάτοικος στην Κω, φοιτά στο 2ο Γενικό Λύκειο του νησιού μαζί με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές του. Ο Μιχάλης δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μουσική, καθώς και για τους τομείς της χημείας και της βιολογίας. Στον ελεύθερο χρόνο του ξεκουράζεται παίζοντας βιντεοπαιχνίδια και ακούγοντας μουσική, ενώ ευχαριστιέται να εξασκεί το ενδιαφέρον του για τη μουσική παίζοντας πιάνο.

Στο σχολείο, του αρέσει πολύ το γεγονος ότι μπορεί να μελετά και να μαθαίνει περισσότερα σχετικά με τις θετικές επιστήμες, ιδιαίτερα τη χημεία και τη βιολογία, που είναι στα βασικά ενδιαφέροντά του. Ακόμα, ο Μιχάλης χαίρεται το πλαίσιο που του προσφέρει το σχολείο να έρθει σε επαφή, να αλληλεπιδράσει και να κοινωνικοποιηθεί με τους συνομηλίκους του! “Χαίρομαι που στο σχολείο μπορώ να ασχοληθώ με διάφορα αντικείμενα ενώ περνάω χρόνο με τους φίλους μου!”

Ο Μιχάλης φέρνει στη μνήμη του την πρώτη του συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο του με το The Tipping Point, την εντύπωση που του είχε δημιουργήσει ο τρόπος με τον οποίο ο μέντορας βρέθηκε στην τάξη τους μέσω βιντεοκλήσης, καθώς και την επικοινωνία που είχε ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ωστόσο, μία συνεδρία ξεχώρισε ιδιαίτερα για τον Μιχάλη. “Η ομαδική συνεδρία που μου έμεινε περισσότερο από τις άλλες ήταν εκείνη σχετικά με τις επιστήμες υγείας, κάτι που με ενδιαφέρει”. Ο Μιχάλης είχε την ευκαιρία να μιλήσει με επαγγελματίες στον κλάδο του ενδιαφέροντός του και όπως επισήμανε, ήταν μία εμπειρία που τον βοήθησε σημαντικά να αποκτήσει καλύτερη εικόνα αυτού του επαγγελματικού τομέα. “Άκουγα προσεκτικά τον ομιλητή, κρατούσα σημειώσεις και ανακουφίστηκα από το γεγονός ότι λεπτομέρειες όπως η δουλειά σε ένα εργαστήριο, δεν διαφέρουν τόσο από αυτό που περίμενα”.

Συνεχίζει μιλώντας για τα σχέδιά του για το μέλλον και τις σπουδές του. “Στο μέλλον, ελπίζω πως θα μπορέσω να πάω σε ένα πανεπιστήμιο που θα σπουδάσω φαρμακευτική”, ενώ αναγνωρίζει την συμβολή των μεντόρων στον καθορισμό της πορείας του “Πιστεύω ότι οι συμβουλές και τα λόγια των μεντόρων θα με βοηθήσουν στο να γίνει πιο ομαλά η εισαγωγή μου σε αυτό το νέο περιβάλλον”.

Ο Μιχάλης μοιράζεται μαζί μας κλείνοντας, “Η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα με βοήθησε να αναπτύξω την ικανότητά μου να παίρνω μέρος σε διαλέξεις, να συμμετέχω σε μία συζήτηση και να ακούω προσεκτικά έναν ομιλητή”.


;

Για το TTP

Το The Tipping Point (TTP) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους/τις νέους/ες σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές τους αποφάσεις, προετοιμάζοντάς τους για την είσοδό τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας, και καθιστώντας τη μάθηση πιο βιωματική, ενδιαφέρουσα και συνδεδεμένη με την πραγματική ζωή.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, καθορίζουν την ατζέντα των συναντήσεών τους με επαγγελματίες ανά τον κόσμο, οι οποίοι αλληλεπιδρούν μαζί τους μέσω live ομαδικών συνεδριών ή/και ασύγχρονων βίντεο-απαντήσεων.

Μέσα από ένα ασφαλές και δομημένο ψηφιακό περιβάλλον, μαθητές/τριες σε νησιά, σε απομακρυσμένα περιφερειακά χωριά, σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές ή σε μεγάλες πόλεις, διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επιλογές τους, λαμβάνουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από επαγγελματίες από όλο τον κόσμο - από γιατρούς και αγρότες σε ένα κοντινό χωριό μέχρι και έναν μηχανικό της NASA από τη Φλόριντα - τους οποίους διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να συναντήσουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ TTP
The Tipping Point Logo
The Hellenic Initiative Australia Logo

Για το THI Australia

Το The Hellenic Initiative Australia (THI Australia), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο. Αποστολή του είναι να φέρει σε επαφή Αυστραλούς και φιλέλληνες συμβάλλοντας στην ανάκαμψη και την αναζωογόνηση της Ελλάδας.

Το THI Australia, συνεργαζόμενο με καινοτόμες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ελλάδα, στοχεύει στην υλοποίηση προγραμμάτων που προσφέρουν άμεση ανακούφιση, προωθούν κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και δημιουργούν διαρκή θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Από το 2015, το THI Australia έχει αφιερώσει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα έργα και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, συνεργαζόμενο με έντεκα ΜΚΟ που εμπνέουν με το έργο τους.

Οι προσπάθειες αυτές επικεντρώνονται κυρίως σε τέσσερις βασικούς άξονες: Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και επαγγελματικός προσανατολισμός. Το THI Australia ξεκίνησε τη συνεργασία του με το The Tipping Point το 2019, η οποία αρχικά αφορούσε τρία πιλοτικά σχολεία.

Με την πάροδο των ετών, ο αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων διευρύνθηκε, καθώς αναπτύχθηκαν ειδικά σχεδιασμένες προσεγγίσεις για ελληνικούς Συλλόγους της Αυστραλίας και για ιδιώτες, επιτρέποντάς τους να υποστηρίξουν σχολεία σε περιοχές της Ελλάδας, όπως το Καστελλόριζο, η Κρήτη, η Καλαμάτα και η Κως.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ THI AUSTRALIA
TTP Logo
Αλλάζουμε βιωματικά έναν μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, μια κοινωνία σε κάθε άκρη της Ελλάδας.
SOCIAL MEDIA