TTP Logo
EN
Οι ιστορίες τους / Όλγα, Ερατυρα Κοζανης
Map of Ερατυρα Κοζανης

Πόσες διαφορετικές ειδικότητες!

Όλγα από Ερατυρα Κοζανης
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ- ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΡΑΤΥΡΑΣ
01 Αυγούστου, 2024

Η Όλγα είναι μαθήτρια της Α’ τάξης του Γυμνασίου, και ζει με την οικογένειά της στο μικρό χωριό της Εράτυρας Κοζάνης. Της αρέσει πολύ να ακούει μουσική και να ασχολείται με τον χορό, ενώ έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα, και ιδιαίτερα για τα κατοικίδιά της, τα οποία χαίρεται να φροντίζει.

Της αρέσει πολύ η ζωή στην Εράτυρα γιατί όπως εξηγεί “είναι ένα χωριό που είναι κοντά στη φύση”. Το ίδιο της αρέσει και το σχολείο της, που έχει λίγους μαθητές και μαθήτριες, ενώ οι φιλίες της δε σταματούν στις 4 συμμαθήτριές της αλλά συμπεριλαμβάνουν και άλλα κορίτσια που ακόμα πηγαίνουν στο δημοτικό σχολείο του χωριού.

Τα αγαπημένα μαθήματα της Όλγας είναι η Βιολογία και η Γυμναστική και φέτος είναι η πρώτη χρονιά που δίνει εξετάσεις. “Δεν μου φαίνεται δύσκολο, αλλά έχει διαβασμα!”, λέει η ίδια.

Στο σχολείο που φοιτά η Όλγα υλοποιήθηκε τη σχολική χρονιά 2023-24 το The Tipping Point Program, το οποίο παρακολούθησε και εκείνη με ενδιαφέρον. “Πρώτη φορά όταν είδα το The Tipping Point έλεγα τώρα τι είναι αυτό, τι θα κάνουμε τώρα εδώ, αλλά τελικά κατέληξε να μου αρέσει πολύ!” εξηγεί, ενώ στους λόγους που συνέβαλαν στη ευχάριστη αυτή εμπειρία ήταν και η θετική αλληλεπίδραση με τους/τις μέντορες που συνάντησαν η Όλγα και οι συμμαθητές/τριές της στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος. “Ήταν πολύ καλοί οι μέντορες και μας έκαναν να διασκεδάσουμε και να μάθουμε ταυτόχρονα, ήταν κάπως σαν παιχνίδι και ήταν ωραίο!”.

Όπως αναδείχθηκε μέσα από τη συζήτησή μας, η Όλγα βρήκε ιδιαίτερα ενδιαφέρον και χρήσιμο το γεγονός ότι μέσα από τις συνεδρίες που πραγματοποιήθηκαν βοηθήθηκε και στην κατανόηση θεματικών που συνάντησε στα σχολικά μαθήματα. Ιδιαίτερα ξεχώρισε μια συνεδρία σχετικά με τα βιολογικά προϊόντα, “Μου φάνηκε ενδιαφέρον γιατί εκείνη την περίοδο που κάναμε για τα βιολογικά προϊόντα κάναμε το ίδιο μάθημα και στην οικιακή οικονομία οπότε, επειδή δεν είχα καταλάβει και κάποια πράγματα από την οικιακή οικονομία με έκανε να τα καταλάβω καλύτερα!” Εξίσου της άρεσε πολύ και μια συνεδρία που πραγματοποιήθηκε με θέμα τη μουσική “Η συνεδρία για τη μουσική ήταν ωραία γιατί δεν ήξερα πως υπάρχουν τόσο πολλά είδη μουσικής, και έμαθα αρκετά. Και επειδή κάναμε έτσι μια παρουσίαση στο σχολείο με θέμα τη βαλκανική μουσική, τα κατάλαβα καλύτερα”. Μια συνάντηση ωστόσο που της κίνησε το ενδιαφέρον και μέσω αυτής γνώρισε έναν χώρο για τον οποίο δεν είχε ξανακούσει ήταν η συνεδρία με έναν αστροναύτη! “Μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί δεν ήξερα καν τι είναι οι αστέρες και οι γαλαξίες!”.

Η Όλγα κλείνοντας μοιράζεται λίγα παραπάνω για τα δικά της όνειρα και στόχους, που δεν είναι άλλα από την κτηνιατρική σχολή και την ενασχόληση με τα ζώα! “Εγώ από πολύ μικρή ξέρω ότι θα μ’ άρεσε να είμαι κτηνίατρος, οπότε να κάνετε και ένα πρόγραμμα σε σχέση με κτηνιατρικά θέματα!”, ενώ ανυπομονεί όπως είπε, να συναντήσει και έναν μέντορα κτηνίατρο στη συνέχεια του προγράμματος!


;

Για το TTP

Το The Tipping Point (TTP) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τους/τις νέους/ες σε ό,τι αφορά τις μελλοντικές τους αποφάσεις, προετοιμάζοντάς τους για την είσοδό τους στη σύγχρονη αγορά εργασίας, και καθιστώντας τη μάθηση πιο βιωματική, ενδιαφέρουσα και συνδεδεμένη με την πραγματική ζωή.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί, καθορίζουν την ατζέντα των συναντήσεών τους με επαγγελματίες ανά τον κόσμο, οι οποίοι αλληλεπιδρούν μαζί τους μέσω live ομαδικών συνεδριών ή/και ασύγχρονων βίντεο-απαντήσεων.

Μέσα από ένα ασφαλές και δομημένο ψηφιακό περιβάλλον, μαθητές/τριες σε νησιά, σε απομακρυσμένα περιφερειακά χωριά, σε υποβαθμισμένες αστικές περιοχές ή σε μεγάλες πόλεις, διευρύνουν τους ορίζοντες και τις επιλογές τους, λαμβάνουν απαντήσεις στα ερωτήματά τους από επαγγελματίες από όλο τον κόσμο - από γιατρούς και αγρότες σε ένα κοντινό χωριό μέχρι και έναν μηχανικό της NASA από τη Φλόριντα - τους οποίους διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να συναντήσουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ TTP
The Tipping Point Logo
The Hellenic Initiative Australia Logo

Για το THI Australia

Το The Hellenic Initiative Australia (THI Australia), είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται σε εθνικό επίπεδο. Αποστολή του είναι να φέρει σε επαφή Αυστραλούς και φιλέλληνες συμβάλλοντας στην ανάκαμψη και την αναζωογόνηση της Ελλάδας.

Το THI Australia, συνεργαζόμενο με καινοτόμες μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στην Ελλάδα, στοχεύει στην υλοποίηση προγραμμάτων που προσφέρουν άμεση ανακούφιση, προωθούν κοινωνικά και οικονομικά οφέλη και δημιουργούν διαρκή θετικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Από το 2015, το THI Australia έχει αφιερώσει περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια δολάρια σε διάφορα έργα και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, συνεργαζόμενο με έντεκα ΜΚΟ που εμπνέουν με το έργο τους.

Οι προσπάθειες αυτές επικεντρώνονται κυρίως σε τέσσερις βασικούς άξονες: Υγεία, κοινωνικές υπηρεσίες, εκπαίδευση και επαγγελματικός προσανατολισμός. Το THI Australia ξεκίνησε τη συνεργασία του με το The Tipping Point το 2019, η οποία αρχικά αφορούσε τρία πιλοτικά σχολεία.

Με την πάροδο των ετών, ο αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων διευρύνθηκε, καθώς αναπτύχθηκαν ειδικά σχεδιασμένες προσεγγίσεις για ελληνικούς Συλλόγους της Αυστραλίας και για ιδιώτες, επιτρέποντάς τους να υποστηρίξουν σχολεία σε περιοχές της Ελλάδας, όπως το Καστελλόριζο, η Κρήτη, η Καλαμάτα και η Κως.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ THI AUSTRALIA
TTP Logo
Αλλάζουμε βιωματικά έναν μαθητή, μια τάξη, ένα σχολείο, μια κοινωνία σε κάθε άκρη της Ελλάδας.
SOCIAL MEDIA